Jörgen och Florence Milton hälsar dig välkommen!

En annan hjälpare, den Helige Ande.


( Av. Jörgen Milton)

Jesus sa. - Jag ska sända er en annan hjälpare som för alltid ska med er och i er.
Vad menade Jesus med detta? Vem var denne hjälpare som han skulle sända?
Det är den Helige Ande. Han är den tredje personen i gudomen, och den som tar sin boning i dig då du tar emot Jesus i ditt hjärta. Personen den Helige Ande har känslor som vilken person som helst. Det är därför bibeln uppmanar oss att inte bedröva den Helige Ande.
Hur kan man då bedröva honom kanske du tänker. Jo genom att du fortsätter leva i synd efter att du tagit emot Jesus. Det kan också vara en så enkel sak som ett snuskigt skämt från din mun eller att en församling inte väljer att lyssna på honom utan istället på denna världens ande djävulen.
Tänk på att du är den Helige Andes tempel. Älskar du Jesus, då vill du leva i helighet och renhet i ditt liv så att du behagar Anden. Han kommer då leda dig vidare in så fantastiska saker som du aldrig trodde skulle vara möjligt.
Men allt har ett pris det vet vi alla. Helighet och renhet kommer inte av sig självt, utan genom att regelbundet umgås med honom genom bön och bibel läsning och att vara villig att ändra sig då han pekar på något i ditt liv som du bör ändra på. I stället för att stolt hävda din rätt och vilja, så lägger du ner den för att låta hans vilja råda i ditt liv. Gör du det kommer du växa andligen, och denna världens ande förlorar allt mer inflytande över ditt liv.
Vi kommer alla att misslyckas ibland. Vi kommer göra fel. Men då får vi be Herren om förlåtelse och resa oss upp igen. Han har en gång för alla tagit din synd på korset, och vi får ta del av hans seger.

Kommentarer

Jesus väntar på dig!

Är du beredd att ge ditt liv till Jesus. Be honom att förlåta dina synder. Till din hjälp kan du be denna bön till Jesus och tro samt vara ärlig inför Gud när du ber. Kontakta oss gärna efter att du bedit, så vill vi hjälpa dig vidare i tron. Be högt för dig själv.

Bibelord om hur du blir fräst

Vad säger Bibeln Rom 10:9-10 9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 10 Med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst.

Frälsningsbön

Jesus, jag kommer till dig precis som jag är. Förlåt mig alla mina synder och rena mig från all orättfärdighet. Jag har beslutat att följa dig från och med nu och under resten av mitt liv. Fräls mig och rädda mig från satans grepp. Jag bekänner dig Jesus som Herre i mitt liv. Tack Jesus att du på korset dog för all min synd, sjukdom och ångest. Du uppstod på tredje dagen och lever för evigt. Du sitter på Guds högra sida i himmelen och ber för mig. Tack för att jag får tillräkna mig Ditt liv, Din död och Din uppståndelse. Jesus tack för att du nu har gett mig ett evigt liv. Hjälp mig att vandra nära dig och jag ber att du leder mig på den rätta vägen för ditt namns skull. I Jesu namn, amen.