Jörgen och Florence Milton hälsar dig välkommen!

Att nå människor med Jesus

 I dag har vi en unik möjlighet att kunna evangelisera runt om i vårt land. Vi har hela världen inpå husknuten. Med många olika religioner och trosuppfattningar. Många gånger ritar vi kristna upp strategier hur vi ska kunna nå dessa människor. Hur vi ska säga när vi möter dom. det finns en uppsjö med tillväga gångset hur man kan göra. Men allt för ofta hamnar vi bara i meningslösa diskussioner om vem som har rätt eller fel i en fråga. I stället för att se på hur Jesus nådde människor.

Då var det kraften i evangeliet som attraherade människor och så är det än idag. Jesus förkunnade Guds rike, men samtidigt visade han på Guds kraft då han helade människor och drev ut demoner. Tecken och under åtföljdes av predikan av ordet, det fick människor att vakna upp. 

Många gånger predikar vi i våra kyrkor ordet, men sedan är det tyst. Vi låter inte tecken och under åtföljas av det. Predikar vi helande, bör vi också givetvis praktisera det under Gudstjänsten.

I mitt eget liv har jag många gånger brottats med tanken. - Tänk om inget händer när jag ber. Den tanken har säkert slagit de flesta som på något sett bett för någon annan. I stället för att ha fokuset på oss själva och vår egen förmåga bör vi se på Herrens förmåga och inse att vi inte kan göra något alls åt situationen. Vi är bara en kanal. Ju förr vi förstår vår egen otillräcklighet och inte försöker prestera något i oss själva ,ju förr kan Herrens kraft verka genom oss. Allt är bara Guds nåd och inget annat.

Samtidigt som frälsningen är ett glädjebud och en kärleksförklaring från Herren, behöver vi framhålla vikten av omvändelse från synd. Utan äkta omvändelse ingen frälsning.

Kommentarer

Jesus väntar på dig!

Är du beredd att ge ditt liv till Jesus. Be honom att förlåta dina synder. Till din hjälp kan du be denna bön till Jesus och tro samt vara ärlig inför Gud när du ber. Kontakta oss gärna efter att du bedit, så vill vi hjälpa dig vidare i tron. Be högt för dig själv.

Bibelord om hur du blir fräst

Vad säger Bibeln Rom 10:9-10 9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 10 Med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst.

Frälsningsbön

Jesus, jag kommer till dig precis som jag är. Förlåt mig alla mina synder och rena mig från all orättfärdighet. Jag har beslutat att följa dig från och med nu och under resten av mitt liv. Fräls mig och rädda mig från satans grepp. Jag bekänner dig Jesus som Herre i mitt liv. Tack Jesus att du på korset dog för all min synd, sjukdom och ångest. Du uppstod på tredje dagen och lever för evigt. Du sitter på Guds högra sida i himmelen och ber för mig. Tack för att jag får tillräkna mig Ditt liv, Din död och Din uppståndelse. Jesus tack för att du nu har gett mig ett evigt liv. Hjälp mig att vandra nära dig och jag ber att du leder mig på den rätta vägen för ditt namns skull. I Jesu namn, amen.