Jörgen och Florence Milton hälsar dig välkommen!

Hitta din församling


 Efter att du tagit beslutet att följa Jesus, så är det väldigt viktigt att du hittar en församling där man predikar hela Guds ord. Du behöver gemenskapen med andra troende som kan hjälpa stötta och be med dig. Det är en skyddsmur mot djävulens attacker på ditt liv. Dessutom är predikan mat för din andliga människa som gör att du växer dig stark i din tro. De första kristna samlades regelbundet i hemmet tillsammans. Det viktigaste är inte platsen, utan det är en samling av Jesu lärljungar som utgör den lokala församlingen.

Jag kan förstå att allt känns så nytt, så det kan vara svårt att hitta en församling. Därför har vi lagt ut denna länk som listar evangelikala församlingar just i din närhet. En evangelikal församling är en församling som tror på evangeliet om Jesus såsom det står beskrivet i Nya testamentet. Det är svårt att säga vilken församling som du kommer trivas i.

Men min rekommendation är att söka sig till en pingsförsamling eller baptistförsamling. Deras grundläggande syn på bibeln är ofta sund och bibeltrogen. Men du måste själv bilda dig en uppfattning. Känn dig för där du trivs och där man följer bibeln.

Det är som en Jesu efterföljare viktigt med dopet, att begrava den gamla människan. Det kan du ta upp med den kyrka du kommer till. När du hittat en församling som du vill kontakta fråga gärna om de har någon alfakurs, där du kan få möjlighet att utveckla din tro i en miljö med andra i din situation.


Kommentarer

Jesus väntar på dig!

Är du beredd att ge ditt liv till Jesus. Be honom att förlåta dina synder. Till din hjälp kan du be denna bön till Jesus och tro samt vara ärlig inför Gud när du ber. Kontakta oss gärna efter att du bedit, så vill vi hjälpa dig vidare i tron. Be högt för dig själv.

Bibelord om hur du blir fräst

Vad säger Bibeln Rom 10:9-10 9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 10 Med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst.

Frälsningsbön

Jesus, jag kommer till dig precis som jag är. Förlåt mig alla mina synder och rena mig från all orättfärdighet. Jag har beslutat att följa dig från och med nu och under resten av mitt liv. Fräls mig och rädda mig från satans grepp. Jag bekänner dig Jesus som Herre i mitt liv. Tack Jesus att du på korset dog för all min synd, sjukdom och ångest. Du uppstod på tredje dagen och lever för evigt. Du sitter på Guds högra sida i himmelen och ber för mig. Tack för att jag får tillräkna mig Ditt liv, Din död och Din uppståndelse. Jesus tack för att du nu har gett mig ett evigt liv. Hjälp mig att vandra nära dig och jag ber att du leder mig på den rätta vägen för ditt namns skull. I Jesu namn, amen.