Jörgen och Florence Milton hälsar dig välkommen!

Vem är Den Heliga Ande - ( Snabbläst inlägg)

 


Gud är treenig och består av Fadern, sonen(Jesus) och Den helige Ande. Det kan vara svårt att förstå, men det betyder att Gud är tre personer men ändå en. För att ta en liten haltande jämförelse kan man säga att det är som vatten. Vatten kan vara ånga, is och flytande men allt är ända vatten. 


Vem är Den Helige Ande?

Den Helige Ande är vår hjälpare och den tredje personen i Gudomen. När Jesus lämnade jorden och for upp till himlen lovade han att sända honom till jorden för att vara de Jesustroende till hjälp.

Var finns Den Helige Ande idag?

Han tar sin boning i dig när du blir frälst och överlåter dig till Jesus. Han beskyddar dig och ger dig kraft. Han låter dig vara en kanal för samma kraft som verkade i Jesus när han gick här på jorden. Denna kraft aktiveras av din tro och utförs i Jesu namn. Du blir ett tempel åt honom. 

Är Den Helige Ande en kraft?

Den Helige Ande är inte en difus kraft eller känsla, han är en verklig person i Gudomen, som har känslor. Den Helige Ande kan bli bedrövad, när vi går mot Guds vilja i våra liv. Han är helig och oerhört känslig. Han tvingar sig aldrig på någon, men manar dig i ditt hjärta. Han talar lär oss och påminner oss om allt Jesus sagt genom sitt ord (Bibeln) Han förmedlar också övernaturliga gåvor till de som tror.


Kommentarer

Jesus väntar på dig!

Är du beredd att ge ditt liv till Jesus. Be honom att förlåta dina synder. Till din hjälp kan du be denna bön till Jesus och tro samt vara ärlig inför Gud när du ber. Kontakta oss gärna efter att du bedit, så vill vi hjälpa dig vidare i tron. Be högt för dig själv.

Bibelord om hur du blir fräst

Vad säger Bibeln Rom 10:9-10 9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 10 Med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst.

Frälsningsbön

Jesus, jag kommer till dig precis som jag är. Förlåt mig alla mina synder och rena mig från all orättfärdighet. Jag har beslutat att följa dig från och med nu och under resten av mitt liv. Fräls mig och rädda mig från satans grepp. Jag bekänner dig Jesus som Herre i mitt liv. Tack Jesus att du på korset dog för all min synd, sjukdom och ångest. Du uppstod på tredje dagen och lever för evigt. Du sitter på Guds högra sida i himmelen och ber för mig. Tack för att jag får tillräkna mig Ditt liv, Din död och Din uppståndelse. Jesus tack för att du nu har gett mig ett evigt liv. Hjälp mig att vandra nära dig och jag ber att du leder mig på den rätta vägen för ditt namns skull. I Jesu namn, amen.